فرخة متوسطة الحجم كوب زبادى 2ليمون مقطع بصلة كبيرة 1ملعقة صغيرة من (كركم+قرفة+بابريكا+زنجبيل+فلفل اْسود+ملح) حبهان+ورق لورى بهارات صحيحة(قرفة خشب+قرنفل) شوية مية.
طريقة التحضير
1ـتقطع الفرخة قطع صغيرة 8 اْجزاء. 2ـتنقع فى ماء به ملح وليمون ورشة دقيق. 3ـيضرب فى الخلاط (كوب الزبادى+الحبهان+الليمون+البصلة)مع شوية مية . 4ـاْضع فى صينية الفرن الفراخ وعليها خلطة الزبادى مع باقى المكونات(البهارات الصحيحة)ولو احتاجت ميه ازودها حتى تبقى معقولة ان تستوى فيها الفراخ.